Alman Pastası Yapılışı - Sofra Yemek Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Ocak 2014 Cumartesi

Alman Pastası Yapılışı - Sofra Yemek Tarifleri

Alman Pastası Yapılışı - Sofra Yemek Tarifleri
Hoşgeldiniz pasta sevenleri yine leziz bir pasta tarifiyle karşınızdayız.Bugünkü pasta tarifimizde sizlere Alman pastası nasıl yapılır aşama aşama anlatacağız. Alman pastasını çok seveceğinizi umuyor sevdiklerinize özenle sunacağınıza inanıyoruz.

Alman Pastası Malzemeleri:

Kek Malzemeleri:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
60-70 gr.erimiş margarin
1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)

Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya
pudra şekeri

Alman Pastamızın Tarifi:
1.Öncelikle kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökelim.Alman pastamızın keki biraz akışkan olması gerektiğinden biraz süt eklesek iyi olur.Ardında önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirelim.

2. Sonra Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyelim.

3. Pişen keki ikiye bölelim.

4. Bölünmüş kekin arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpelim.



Önemli: Alman Pastamızın kekini 2 bölüme ayırırken ip kullanalım daha güzel olacaktır.

Alman pastamızı afiyetle yiyiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here