Utanarak söylüyorum ki bir karadenizli olarak mısır ekmeği hiç pişirmemiştim.Hicran ile bir gece karar verip mısır ekmeği pişirmeye koyulduk.Kendi tarifimizi oluşturup içine eklediklerimizi dikkatlice yazdıktan sonra ailemizin favorisi oluverdi.Bu tarifden defalarca yapıp,yiyenlerin çok sevmesi üzerine siteye eklemeye karar verdim.İçindeki şekerin biraz fazla olmasıyla tadını keke benzetenler,yağının çok olduğunu düşünenlere inat tarifimi gururla sunuyorum....
Mısır Ekmeği
Bardak ölçüçü büyük nescafe fincanı ölçüsüdür.
Malzemeler :
- 2 su bardağı mısır unu
- 3/4 bardak sıvıyağ
- 1,5 su bardağı kaynara yakın su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
- Fırını 160 c de çalıştırın.
- Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp ortasını açın.İçine Sıvıyağ ve suyu ekleyip karıştırın.Yağlanmış küçük kare borcama döküp üzerini düzeltin.(sıvı bir hamur olduğu için düzeltmeye pek gerek kalmıyor)
- Fırına verip 1 saat 15 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Not : tarifte kullandığım ölçünün söyle bir güzelliği var.Hangi bardağı veya fincanı kullanıyor iseniz sıvı yağ ve sıcak suyu aynı bardakla löçmeniz gerekiyor.Hamur kek kıvamında bir hamur oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder