Malzemeler :
- 4 adet yufka
- 2 su bardağı süt
- Yarım bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 4 büyük soğan
- Yarım kilo kıyma
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 paket kuş üzümü
- Tuz ,karabiber,kırmızı biber
- Soğanları incecik doğrayın ve sıvı yağda dolmalık fıstıklarla birlikte soteleyin.Kıymayı ilave edip,kıyma suyunu çekene kadar kavurun.En son baharatları ekleyin.
- Süt,yumurta ve sütü bir kapta karıştırın.
- Yufkayı düz bir zemine serin.Sütlü karışımdan her tarafına sürün.Üzerine kıymalı harçtan serpiştirin.Rulo şeklinde sarın.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.
- Kalan sütlü karışımdan üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder