Çavdar Unlu Poğaça Kolay Tarif - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

3 Aralık 2013 Salı

Çavdar Unlu Poğaça Kolay Tarif




Okuldan gelen kızıma sürpriz poğaça hazırlamak için kolları sıvadım (tabi çoğu kendim için :)) )Çavdar unlu olduğu için pek hoşlanmayacağını sanmıştım ama tadını çok sevdi.Pofuduk pofuduk çok güzel poğaçalarımız gün boyu tüketildi...



Çavdar Unlu Poğaça



Malzemeler :



  • 3 su bardağı çavdar unu


  • Yarım su bardağı yoğurt


  • 2,5 su bardağı ılık süt


  • 1 paket toz maya (11 gr lık)


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1 yemek kaşığı toz şeker


  • 1 yumurta (sarısını üzeri için ayırıyoruz)


  • Aldığı kadar normal un


  • İçi için:beyaz peynir

Yapılışı :



  1. Kuru malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Yoğurt,yumurta beyazı ve sütü ekleyip yoğurmaya devam edin.Yumuşar bir hamur oluncaya kadar normal un ekleyerek iyice yoğurun.


  2. Mayalanması için bekletin.(Ben önceden 50 c ısıttığım fırında mayanlanması için bekletiyorum)


  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp içine peynir karışımından ekleyip sekil verin.Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.Mayalanması için 30-35 dakika kadar bekletin.


  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...








?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here