6 adet patlıcan
2 bardak su
2 orta boy kuru soğan
250-300 gram kıyma
3 domates
1 kaşık salça (domates veya biber fark etmez)
Tuz,karabiber
İnce kıyılmış maydanoz (miktarı isteğe bağlı)
2 bardak sıvıyağ
Patlıcanın en güzel hali Karnıyarık
Yapılışı:
Patlıcanları pijamalı şekilde soyun. Ortasını bıçağı dibine değdirmeden yarın. Tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Sudan çıkardıktan sonra kurulayıp kızgın yağda kızartın. Bu esnada kıymayı az yağda soğanla birlikte kavurun. Rende domates, tuz, biber ve karabiber ilave edip kavurmaya devam edin.Patlıcanları tepsiye dizip yarık yerlerini doldurun 2 su bardağı suya salçayı ekleyip tepsiye dökün. 15-20 dakika pişirin. Söndürdükten sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder