Malzemeler:
300 gram tavuk sarma (kuşbaşı)
400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı)
350 gram mantar
3 domates
4 sivri biber
3-4 diş sarımsak
200 gram rendelenmiş kaşar
2 kaşık tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Tavukları tavada tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Mantarları doğrayıp üzerine ilave edin. 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra sarımsak,domates ve biberleri de doğrayıp ilave edin. Pişince güvece koyun ve üzerine kaşar serpip 180-200 derecelik fırında pişirin.
Güveçte mantarlı kaşarlı tavuk
Güveçte Sebzeli Piliç Tarifi ilde değişik lezzetlere ulaşabilirsiniz tavsiyemdir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder