Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- İnce doğranmış maydanoz,dereotu, ( ölçüşü isteğe baglı olarak değişebilir)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 4 adet orta boy patates
- 3 su bardağı un ( Kekin kıvamına göre arttırılıp azaltılabilir)
- Üzeri için çörek otu ve susam
Yapılışı : Patatesleri soyup ince küpler halinde doğrayın.Yumurta,yoğurt,sıvı yağı bir kapta içice çırpın.Akışkan bir hamur olana kadar azar azar un ekleyin.Dereotu,maydanoz,tuz,kabartma tozu,pul biber ekleyip karıştırın.En son patatesleri ekleyip kaşıkla karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün. 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiye Olsun ...
?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder