- 4 su bardağı çavdar unu
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.Ilık bir ortamda mayalanması için 30-40 dakika bekletin.Hamuru iki parçaya ayırıp her parçayı merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın. Bıçak yardımıyla kare parçalar kesin.Her parçanın içine kaşar rendesi koyup üçgen şeklinde kapatın.Kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
- Tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.200 c frında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder