Çavdar Unlu üçgen Poğaça Tarifleri - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Kasım 2013 Cuma

Çavdar Unlu üçgen Poğaça Tarifleri

Malzemeler :


  • 4 su bardağı çavdar unu

  • 2 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)

  • 1 yemek kaşığı tuz

  • 1 paket instant maya

  • Aldığı kadar un
İçi için :


  • 2 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı :


  1. Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.Ilık bir ortamda mayalanması için 30-40 dakika bekletin.Hamuru iki parçaya ayırıp her parçayı merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın. Bıçak yardımıyla kare parçalar kesin.Her parçanın içine kaşar rendesi koyup üçgen şeklinde kapatın.Kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.

  2. Tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürün.200 c frında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here