13 Ekim 2013 Pazar

Yumurtali Corba Tarifi

yumurtalı çorba




MALZEMELER : 

  • 7 su bardağı tavuk buyyon,  
  • 2 bardak rendelenmiş peynir, 
  • 8 yumurta (4 kişilik servis için), 
  • 8 di­lim ekmek.





YUMURTALI ÇORBA HAZIRLANIŞI : 
Ekmek dilimlerini yağda kızartın sonra yağ emici bir kağıt üzerine koyarak yağlarını süzdürün. Ekmekleri çor­ba tabaklarına yerleştirin, (her tabağa iki dilim ekmek) ekmeklerin üzerine sarılarını bozmadan birer yumurta kırın. Üzerlerine rende peynir ekin ve dikkatlice her tabağa çok sıcak buyyondan servis yapın, yumurtaların katılaş­ması için buyyonu mümkün olduğu kadar sıcak dökün.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder