13 Ekim 2013 Pazar

Karisik Etli Corba Tarifi

karışık etli çorba
MALZEMELER : 

  • 1 tavuk, 
  • 150 gr kuzu lop et, 
  • 250 gr kıvırcık koyun kuyruk yağı, 
  • 250 gr kuru fasulye, 
  • 2 soğan, 
  • 2 diş sarımsak, 
  • 2 havuç, 
  • 1 küçük şalgam, 
  • 1 kg patates, 
  • kekik, 
  • def­ne, 
  • tuz, biber.

KARIŞIK ETİ ÇORBA HAZIRLANIŞI : 
Büyük bir tencereye tavuğu, kuzu lop eti, kuyruk ya­ğını, bütün halinde soğanları, sarmısakları iri iri uzunlama­sına doğranmış havuç ve şalgamı fasulyeleri, lahanayı 30 dakika kaynatın, en son olarak çorbanın kaynamaya baş­lamasından yarım saat sonra küçük parçalar halinde doğ­ranmış patatesleri tencereye ilave edin. Tuz, biber, kekik, defneyi de koyduktan sonra tekrar beş on dakika kayna­tın. Piştikten sonra çorba kabına dökün servis sırasında yanında kızartılmış ekmek dilimleri ile birlikte peynir, küçük salatalık turşusu; hardal ikram edin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder