13 Ekim 2013 Pazar

Kuzu Etli Corba Tarifi

kuzu etli çorba
MALZEMELER : 

  • 150 gr. kuzu lop et, 
  • 2 kereviz yaprağı, 
  • 2 pı­rasa, 
  • 1 soğan, 
  • 2 iri patates, 
  • 100 gr kıvırcık koyun kuyruk yağı, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı dolusu sert peynir ren­desi, 
  • tuz ve biber.


KUZU ETLİ ÇORBA HAZIRLANIŞI : 
Lop kuzu etinin fazlalık yağlarını çıkartın ve kuyruk yağı ile birlikte küçük küçük kıyıp derince bir tencereye koyun. Doğradığınız soğanı ve pırasaları bu yağda kavu­run. Çok ufak doğradığınız patatesleri ve kereviz yaprakla­rını da ilave ettikten sonra 5 bardak su ile 30 dakika hepsini kaynatın: Sonra sütü ekleyin ve tekrar kaynatın. Rendeledi­ğiniz peyniri ekmek dilimlerinin üzerine koyup bunları fı­rında kızartın ve çorba ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder