Vichyssoise Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Vichyssoise Corbasi Tarifi

Vichyssoise çorbası




MALZEMELER : 

  • 1 adet pırasa, 
  • 2 adet patates, 
  • 3 kaşık margarin, 
  • 4 bardak tavuk suyu, 
  • 1 bardak süt.




VICHYSSOISE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaları incecik doğrayınız. Patatesleri kuş­başı kesiniz. Geniş bir tavada margarini eritiniz. İçine hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtüp-5 dakika süre ile ağır ateşte pişiriniz. Piliç suyunu, sütü, tuz ve biberi içine katınız ve kaynayıncaya kadar pişiriniz. 20-25 dakika atada bir karıştırarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden indirip, so­ğumasını bekleyiniz. Malzemeyi mikserde veya çok ince bir süzgeçten ezerek geçirip püre haline gelin­ceye kadar süzünüz. Püre halindeki çorbaya kremayı karıştırıp yediriniz ve buzdolabında en az 3 saat iyice soğumaya bırakınız. Çorbayı kaselere servis yaptıktan sonra üstlerine doğranmış soğan serpiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here