MALZEMELER :
- 1 adet pırasa,
- 2 adet patates,
- 3 kaşık margarin,
- 4 bardak tavuk suyu,
- 1 bardak süt.
VICHYSSOISE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Pırasaları incecik doğrayınız. Patatesleri kuşbaşı kesiniz. Geniş bir tavada margarini eritiniz. İçine hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtüp-5 dakika süre ile ağır ateşte pişiriniz. Piliç suyunu, sütü, tuz ve biberi içine katınız ve kaynayıncaya kadar pişiriniz. 20-25 dakika atada bir karıştırarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden indirip, soğumasını bekleyiniz. Malzemeyi mikserde veya çok ince bir süzgeçten ezerek geçirip püre haline gelinceye kadar süzünüz. Püre halindeki çorbaya kremayı karıştırıp yediriniz ve buzdolabında en az 3 saat iyice soğumaya bırakınız. Çorbayı kaselere servis yaptıktan sonra üstlerine doğranmış soğan serpiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder