Vichyssoise Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Vichyssoise Corbasi Tarifi

Vichyssoise çorbası




MALZEMELER : 

  • 1 adet pırasa, 
  • 2 adet patates, 
  • 3 kaşık margarin, 
  • 4 bardak tavuk suyu, 
  • 1 bardak süt.




VICHYSSOISE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaları incecik doğrayınız. Patatesleri kuş­başı kesiniz. Geniş bir tavada margarini eritiniz. İçine hazırlanmış sebzeleri ilave ediniz. Tavanın ağzını örtüp-5 dakika süre ile ağır ateşte pişiriniz. Piliç suyunu, sütü, tuz ve biberi içine katınız ve kaynayıncaya kadar pişiriniz. 20-25 dakika atada bir karıştırarak, sebzeler yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişiriniz. Tavayı ateşin üstünden indirip, so­ğumasını bekleyiniz. Malzemeyi mikserde veya çok ince bir süzgeçten ezerek geçirip püre haline gelin­ceye kadar süzünüz. Püre halindeki çorbaya kremayı karıştırıp yediriniz ve buzdolabında en az 3 saat iyice soğumaya bırakınız. Çorbayı kaselere servis yaptıktan sonra üstlerine doğranmış soğan serpiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages