12 Ekim 2013 Cumartesi

Sicak ve Soguk Olarak Dana Pirzolasi

sıcak soğuk dana pirzola
MALZEMELER :

  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Beyaz Şarap
  • Beyaz sıcak - soğuk sos
  • Domalan yer mantarı
  • Dil füme
  • Yağsız jambon
  • Tarhun otu yaprakları
  • Jöle


SICAK SOĞUK DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Koyu olarak: Pirzolayı koyu olarak her iki tarafı renklendirerek buğulama, usulü pişiriniz. Kendi et suyunda soğu­maya bırakınız. Sonra suyunu süzünüz. Koyu olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile tamamiyle kaplayınız. Bu sosu hazırlarken kendi et su­yunu da kullanınız. Jöle ile kaplayıp süs­leyiniz.
Beyaz olarak: Dana pirzolasını tereyağda renklendirmeden pişiriniz. Soğumaya bırakınız. Kendi et suyunu beyaz şarap ile ılıtıp beyaz olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile bağlayıp işleyiniz ve pirzolayı bu sosla tamamen kaplayınız. Pirzolanın üstünü garnitür olarak domalan yer mantarı, dil füme, yağsız jambon, tarhunotu yaprakları ve başka buna benzer malzemelerle süsle­yiniz. Üstünü jöle ile örtünüz. İyice soğu­tunuz. Kıyılmış jöle ile süsleyiniz.
NOT: Sıcak-soğuk olarak hazırlanan dana pirzolalarını mayonez ile bağlanmış taze salatalar ve sebzeler ile süsleyebilir­siniz. İstenilirse ikiye bölünmüş katı piş­miş yumurta veya marul göbeklerini de garnitür olarak ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder