12 Ekim 2013 Cumartesi

Mantarli Dana Pirzola Tarifi

mantarlı dana pirzola
MALZEMELER :

  • Dana pirzolası
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • 6 baş çiğ soyulmuş mantar
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Tatlı şarap
  • Dömiglas sosu


MANTARLI DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tuzlayıp karabiber eki­niz. Bir tavada her iki tarafı nar gibi kızarıncaya kadar tereyağda pişiriniz. Yarı pişmiş hale gelince 6 baş çiğ soyulmuş mantar tavaya ilave ediniz. Pirzolayı yu­varlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Ken­di et suyunu tatlı şarap ve dömiglas sosu iie ılıtınız ve pirzolanın üzerine gezdiriniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder