MALZEMELER:
- Dana pirzola kıyması
- Tereyağı
- Süt
- Ekmek içi
- Tuz, Karabiber
- Bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi)
- Un
- Soyulmuş limon
POJARSKİ USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasının etini ince kıyma yapınız ve kendi ağırlığının bir çeyreği kadar miktarda tereyağı ile eşit miktarda süte batırılmış ve sonra sıkılmış ekmek içi ilave ediniz. Bu kıyma dolmalık harcı tuzlayınız ve karabiber ve bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi) ile tadlan- dırıııız. Kıymayı şekillendirip eski şekle sokarak pirzola kemiğine oturtunuz. Pirzolayı unlayınız. Unlanmış tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Arzuya göre seçilmiş bir sebze ile garnitür olarak süsleyiniz. Pirzolanın üstüne soyulmuş bir dilim limon oturtunuz ve üzerine kızgın tereyağı gezdiriniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder