Pojarski Usulu Dana Pirzola Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Pojarski Usulu Dana Pirzola Tarifi

en lezzetli dana pirzola tarifi, pojarski usulü dana pirzola tarifi
MALZEMELER: 
  • Dana pirzola kıyması
  • Tereyağı
  • Süt
  • Ekmek içi 
  • Tuz, Karabiber
  • Bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi)
  • Un
  • Soyulmuş limon
POJARSKİ USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 

Dana pirzolasının etini ince kıyma ya­pınız ve kendi ağırlığının bir çeyreği kadar miktarda tereyağı ile eşit miktarda süte ba­tırılmış ve sonra sıkılmış ekmek içi ilave ediniz. Bu kıyma dolmalık harcı tuzlayınız ve karabiber ve bir tutam rendelenmiş muskat (ufak hindistan cevizi) ile tadlan- dırıııız. Kıymayı şekillendirip eski şekle sokarak pirzola kemiğine oturtunuz. Pir­zolayı unlayınız. Unlanmış tereyağda pişiriniz. Yuvarlak bir servis tabağına yer­leştiriniz. Arzuya göre seçilmiş bir sebze ile garnitür olarak süsleyiniz. Pirzolanın üstüne soyulmuş bir dilim limon oturtu­nuz ve üzerine kızgın tereyağı gezdiriniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here