16 Ekim 2013 Çarşamba

Patates Puresi Tarifi

patates püresi
PATATES PÜRESİ HAZIRLANIŞI : 
Soyulmuş patatesleri dört parçaya bölün ya da kalın dilimler halinde kesin. Tuzlu su­da haşlayın. Süzün, fırında buharlaşmala­rını sağlayın. Hemen kevgire koyun ve tahta havanla dikine vurarak onları püre haline getirin. Püreyi bir tencereye koyun. Kilo başına 2 kaşık taze tereyağ koyun ve ateş üzerinde karıştırın. Birkaç kaşık kaynar süt ilave ederek istenilen kıvama getirin. Tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırın. Servis taba­ğına alın.

KREMALI PATATES PÜRESİ 
Yukardaki gibi hazırlanır. Süt yerine ta­ze krema kullanılır.
Not: Tereyağ konduğu andan itibaren pürenin kaynamaması gerekir. Eğer püre hazır olur olmaz servis yapılmayacaksa, ben­maride sıcak tutulur. Ancak unutmamak gerekir ki püre taze olduğu sürece lezzetli­dir.


Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder