16 Ekim 2013 Çarşamba

Tereyagli Patates Boregi Tarifi

tereyağlı patates böreği
TEREYAĞLI PATATES BÖREĞİ HAZIRLANIŞI : 
Aynı zamanda tereyağlı patates böreği de denilmektedir.
Sarı patatesleri ayıklayın, muntazam kaim silindirler elde edecek şekilde kesin. Bıçak veya özel rende ile incecik dilimle­yin. Yıkayıp kurulayın. Bu işlem için kul­lanılan özel bir yağlanmış tencereye dizin. Patates dilimlerini verevine üst üste gele­cek şekilde tencere dibine dizin. Üzerle­rini yine patates dilimleri ile süsleyin. Her kata tuz, karabiber koyun ve üzerine tere­yağı dökün. Tencerenin kapağını kapatın kızgın fırında 30-35 dakika pişirin. Her iki tarafının eşit kızarmasını sağlamak için 20 dakika sonra ters yüz edin. Böreği bir ten­cere kapağına ters çevirin, yağını süzün ve yuvarlak servis tabağına koyun.

Not: Özel kap bulunmadığı takdirde dibi çok düz olan normal bir tava da kul­lanılabilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder