MALZEMELER :
- 1 tavuk,
- 150 gr kuzu lop et,
- 250 gr kıvırcık koyun kuyruk yağı,
- 250 gr kuru fasulye,
- 2 soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 2 havuç,
- 1 küçük şalgam,
- 1 kg patates,
- kekik,
- defne,
- tuz, biber.
KARIŞIK ETİ ÇORBA HAZIRLANIŞI :
Büyük bir tencereye tavuğu, kuzu lop eti, kuyruk yağını, bütün halinde soğanları, sarmısakları iri iri uzunlamasına doğranmış havuç ve şalgamı fasulyeleri, lahanayı 30 dakika kaynatın, en son olarak çorbanın kaynamaya başlamasından yarım saat sonra küçük parçalar halinde doğranmış patatesleri tencereye ilave edin. Tuz, biber, kekik, defneyi de koyduktan sonra tekrar beş on dakika kaynatın. Piştikten sonra çorba kabına dökün servis sırasında yanında kızartılmış ekmek dilimleri ile birlikte peynir, küçük salatalık turşusu; hardal ikram edin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder