İNGİLİZ USULÜ DANA KOL DOLMA HAZIRLANIŞI :
Orta boydaki bir dana kolunun keminiklerini çıkarınız. İçteki eti iyice dövünüz. Tuzlayıp karabiber ekiniz ve bututam gereken baharatla tadlandırınız Bir tabaka (bolca ve kaim) ince kıyma dolmalık harç veya sosis içi harç ile, doğranmış baharlı otlarla ve iyice baharatlanınış olarak kolun iç kısmına oturtunuz.
Harcın miktarının üçte biri dana veya sığır böbreği kıyması, üçte biri dana memesi veya yağı, (Çok ince kıyma halinde olacaklar), üçtebiri süte sıkılmış ekmek içi. harç kilosu başına ikişer yumurta, ve hepsi tuzlanıp karabiber ekilip ve gereken baha radarla (adlandırılmış olarak yoğrulacak ve tabaka şeklinde dana kolun iç kısmına yerleştirilecek. Sonra kolu rulo şeklinde sarıp şeklini koruyabilmesi için sicimle bağlayınız. Alışılmış ıııetotla buğulama usulü pişiriniz veyahut isterseniz kebap veya kızartma usulü de pişirebilir veya kızartabilirsiniz. Servis tabağına yerleştirdikten sonra haşlanmış jambon yağı ile servis yapınız. Üzerine koyulaştırılmış kendi et suyunu gezdiriniz veya kebap veya kızartma usulü hazırlanmış ise keıı ui kızaıtmu veya kebap et suyunu üzerine gezdiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder