Ingiliz Usulu Dana Kol Dolmasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

27 Ekim 2013 Pazar

Ingiliz Usulu Dana Kol Dolmasi Tarifi

dana kol dolma yemeği
İNGİLİZ USULÜ DANA KOL DOLMA HAZIRLANIŞI : 
Orta boydaki bir dana kolunun keminiklerini çıkarınız. İçteki eti iyice dövünüz. Tuzlayıp karabiber ekiniz ve bu

tutam gereken baharatla tadlandırınız Bir tabaka (bolca ve kaim) ince kıyma dolmalık harç veya sosis içi harç ile, doğ­ranmış baharlı otlarla ve iyice baharatlanınış olarak kolun iç kısmına oturtu­nuz.

Harcın miktarının üçte biri dana veya sığır böbreği kıyması, üçte biri dana memesi veya yağı, (Çok ince kıy­ma halinde olacaklar), üçtebiri süte sıkılmış ekmek içi. harç ki­losu başına ikişer yumurta, ve hepsi tuzlanıp  karabiber ekilip ve gereken baha radarla (adlandırılmış olarak yoğrulacak ve tabaka şeklinde dana kolun iç kısmı­na yerleştirilecek. Sonra kolu rulo şek­linde sarıp şeklini koruyabilmesi için si­cimle bağlayınız. Alışılmış ıııetotla bu­ğulama usulü pişiriniz veyahut isterseniz kebap veya kızartma usulü de pişirebilir veya kızartabilirsiniz. Servis tabağına yer­leştirdikten sonra haşlanmış jambon yağı ile servis yapınız. Üzerine koyulaştırılmış kendi et suyunu gezdiriniz veya kebap veya kızartma usulü hazırlanmış ise keıı ui kızaıtmu veya kebap et suyunu üzerine gezdiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here