GARNİTÜRLÜ ENGİNAR GÖBEĞİ HAZIRLANIŞI :
Enginar göbekleri sıcak veya soğuk yemeklere garnitür olarak kullanılırken, çeşitli malzemelerle süslenebilir. Süsleme malzemelerinin başlıcaları şunlardır: Sıcak yemekler için, göbekler kaynar suda haşlanıp sonra ağzı kapalı olarak tereyağı ve kendi suyuyla pişirilir, son anda donatılır. Başka sebzeler veya diğer malzemeler de kullanılabilir. Ancak enginar dolmalarında olduğu gibi gratine yapılmazlar. Soğuk yemekler için göbekler sadece kaynar suda haşlanır, süzülür, kurutulur, sonra donatılır. Donatım için jöle edilmiş veya sirke soslu ya da mayonezli sebzeler kullanıldığı gibi başka çeşitli karışımlar da kullanılabilir.Donatılmış enginarları ya oldukları gibi, ya da jöle yapıp süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder