Garniturlu Enginar Gobegi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Garniturlu Enginar Gobegi Tarifi

garnitürlü enginar göbeği
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR GÖBEĞİ HAZIRLANIŞI : 
Enginar göbekleri sıcak veya soğuk ye­meklere garnitür olarak kullanılırken, çe­şitli malzemelerle süslenebilir. Süsleme mal­zemelerinin başlıcaları şunlardır: Sıcak ye­mekler için, göbekler kaynar suda haşlanıp sonra ağzı kapalı olarak tereyağı ve ken­di suyuyla pişirilir, son anda donatılır. Başka sebzeler veya diğer malzemeler de kullanılabilir. Ancak enginar dolmaların­da olduğu gibi gratine yapılmazlar. Soğuk yemekler için göbekler sadece kaynar suda haşlanır, süzülür, kurutulur, sonra donatılır. Donatım için jöle edilmiş veya sirke soslu ya da mayonezli sebzeler kul­lanıldığı gibi başka çeşitli karışımlar da kullanılabilir.

Donatılmış enginarları ya oldukları gi­bi, ya da jöle yapıp süsleyerek servis ya­pabilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here