lazanya tarifi |
Malzemeler
1 £ tatlı İtalyan sosis
3/4 pound yağsız kıyma
1/2 bardak kıyılmış soğan
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 (28 ons) ezilmiş domates olabilir
2 (6 ons) kutular salça
2 (6.5 ons) kutu konserve domates sosu
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı beyaz şeker
1 1/2 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen yaprağı
1/2 çay kaşığı rezene tohumu
İtalyan 1 çay kaşığı baharat
1 çorba kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı taze maydanoz doğranmış
12 lazanya erişte
16 gram rıcotta
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 pound mozzarella peyniri, dilimlenmiş
3/4 su bardağı rendelenmiş parmesan
Lazanya Yemeği Yapılışı
Tarifleri
- Iyi usanmış kadar Hollandalı bir fırında, orta ateşte sosis, kıyma, soğan ve sarımsak yemek. Ezilmiş domates, salça, domates sosu ve su ilave edin. Şeker serpin, fesleğen, rezene tohumu, baharat İtalyan, 1 çorba kaşığı tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı maydanoz. Kaynamaya, ara sıra karıştırarak, 1/2 yaklaşık 1 saat boyunca, kapalı.
- Çıban hafif tuzlu su tencereye getir. 8 ila 10 dakika kaynar suda lazanya erişte pişirin. Erişte boşaltın ve soğuk su ile durulayın. Karıştırma kabına, yumurta ile ricotta peynir, kalan maydanoz ve 1/2 çay kaşığı tuz birleştirir.
- Onceden 375 derece F (190 derece C) için fırın.
- Birleştirmek için, bir 9x13 inç pişirme çanak alt et sosu 1 1/2 su bardağı yayıldı. Et sosu üzerinde uzunlamasına 6 erişte düzenleyin. Ricotta peynir karışımı yarısı ile yayıldı. Mozzarella peyniri dilimleri üçte En. Kaşık mozzarella üzerinde 1 1/2 su bardağı et sosu ve 1/4 bardak parmesan peyniri serpin. Katmanları tekrarlayın ve kalan mozzarella ve parmesan peyniri ile üst. Folyo ile kaplayın: pişirme spreyi ile, sprey folyo ya yapışmasını önlemek, ya da folyo peynir temas etmediğinden emin olmak için.
- 25 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Folyo çıkarın ve ek bir 25 dakika pişirin. Hizmet önce 15 dakika soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder