Hindi Kiymali Lazanya Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

16 Haziran 2013 Pazar

Hindi Kiymali Lazanya Tarifi

Hindi Kıymalı Lazanya tarifine bayılacak ve tadını unutamayacaksınız.

Hindi kıymasıyla pişirdiğim bolonez sos, beşamel sos ve barilla marka lazanya...Bolonez sos derin dondurucuda hazır olduğu için çok kısa sürede pişen müthiş lezzette bir makarna oldu. Çalışan bayanlar bolonez sosu bir kilogram kıymadan pişirip üç poşete paylaştırıp derin dondurucuya kaldırırlarsa el altında sürekli hazır malzemeleri bulunmuş olur. "Bugün ne pişireceğim" cümlesi daha az gündeme gelir. Açıkçası ben her sebzeden mutlaka bir parça bile olsa derin dondurucuya depoluyorum. Bugün pişirdiğim çorbada kullandığım kabak derin dondurucudaydı. Buzdolabında sadece brokoli vardı. Brokoliye eşlik etmesi için kabağı kullandım.
Lazanya için de hazır bolonez sosun olması  süreyi epey kısalttı. Bir adet lazanya yaprağı 17X9 cm boyutlarında. Ben ince uzun ekmek kalıbında pişirmeyi tercih ettim. Üç dilim pişmiş ve oldukça doyurucu lazanyam oldu. Bir kutunun tamamını yapmak istiyorsanız lazanya yapraklarının tepsinize tam olarak oturmasına dikkat etmelisiniz. 10 kattan fazlası çok kalın olur diye düşünüyorum.

MALZEMELER:
10 yaprak barilla lazanya
Beşamel sos
Bolonez sos
200 gram kaşar peyniri
Hindi kıymalı bolonez sos:
250 gram hindi bonfile (robotta kıyma haline getirilmiş)
20 gram rivyera zeytinyağı
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Muskat rende
Karabiber, tuz
1- Tavaya yağı koyup az kızdıralım. Kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyip  3 dakika kavuralım ve yine kuşbaşı doğranmış havuçları ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
2- Daha sonra hindi kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi değişince kuşbaşı doğranmış domatesleri ekleyelim. Domatesler yumuşayınca tavanın ortasını açıp salçayı ekleyelim. 3 dakika salçayı kavuralım. Muskat rendesi, tuz ve karabiberi ekleyelim. Domates su bırakmadıysa 2-3 çorba kaşığı sıcak su ekleyip özleştikten sonra ateşten alalım.
3- Beşamel sos tarifine burada ulaşabilirsiniz.
4- Beşamel sos, bolonez sos ve rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını birbirleriyle karıştıralım. Kalıbın en altına bir miktar sos dökelim. Üzerine bir yaprak lazanya yerleştirelim. Üzerine tekrar sos dökelim. En üste sos kalacak şekilde bu sırada devam edelim. En üste kalan sosu döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
5- 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages