Zeytinyağlı Patlıcan Dolması Tarifi Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yemek Tarifleri, Patlıcan Yemekleri, Patlıcan Yemek Tarifleri, yemek tarifleri, misyemek, dolma tarifleri, dolma çeşitleri, dolma tarifleri, oktay usta dolma tarifleri.
Malzemeleri:
- Bir kilo patlıcan
- 250 gam pirinçten hazırlanmış zeytinyağlı dolma harcı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 200 gam konkase domates
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı su
Yapılışı
Patlıcanları baş tarafından kesin. Dışta ince bir kabuk bırakarak, içini keskin bir akla çizerek kesin. İki avucunuzla ovalayarak, patlıcanın içini dışarı çıkartın. Birkaç santim boyunda bir kısmını kesip, kapak olarak kullanmak üzere bir kenara koyun. Oyulmuş patlıcanları yıkayıp, süzdürün.
Dolma içini, kapak için bir boşluk bırakarak, patlıcanların içine doldurun. Üzerine kapağını geçirin, kürdanla kapağı tutturun.
Tencerenin altına harcı hazırlarken ayırdığınız maydanoz, nane ve dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine tuz, zeytinyağı, şeker, domates ve suyunu ilave edip, yağlı kağıt örtün. Tencerenin kapağını örterek ağır işte 40-45 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Dolmaları, tencerenin içinde, kapağını açmadan, soğumaya bırakın. Dolmalar soğuyunca tencereden alıp, tabaklara aktarın. Patlıcan dolmasını soğuk olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder