Yöresel Karışık Turşu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

8 Eylül 2013 Pazar

Yöresel Karışık Turşu Tarifi

Yöresel Karışık Turşu Tarifi yöresel karışık turşu tarifi, Yöresel Karışık Çubuk Turşusu Tarifi,  yöresel çubuk karışık turşusu tarifi, çubuk turşusu nasıl yapılır, çubuk turşusu tarifi, çubuk turşusu malzemeleri, turşular, turşu tarifleri, turşu çeşitleri, karışık turşular, misyemek, yemek tarifi.



Yöresel Karışık Turşu Tarifi  
Çubuklu Turşu Ustalarından Karışık Turşu Nasıl Hazırlanır Öğrenelim
Malzemeler


  • 1 kg havuç

  • 1 kg salatalık

  • 1 kg körpe yeşil biber

  • 10 adet kırmızı biber

  • 1 kg yeşil domates

  • 5-6 çorba kaşığı kaya tuzu

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi

  • 10-12 diş sarımsak

  • Maydanoz

  • Dereotu ve defne yaprağından herhangi biri

Yapılışı

Havuçların dışını kazıyın ve halka şeklinde doğrayın. 

Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin. 

Salatalıkların başlarını alın. 

Turşuyu yapacağınız kavanozu dolduracak kadar suda tuzu eritip sirkesini ilave ederek salamurasını hazırlayın. 

Hazırladığınız sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin. 

Aralarına sarımsak dişlerini ekleyin. 

Salamurayı kavanoza sebzeleri geçecek kadar boşaltın. 

Defneyaprağını üzerine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın. 

Kuru ve serin bir yerde 15 gün bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here