Vişneli Armut Tatlisi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

21 Eylül 2013 Cumartesi

Vişneli Armut Tatlisi Tarifi






Vişneli Armut Tatlısı
Vişneli Armut Tatlısı

Malzeme Listesi




  • 5 Armut

  • 1 Su B. Vişne Suyu

  • 1 Su B. Toz Şeker

  • 150 Gr. Badem

  • 100 Gr. Bal

  • 1 Çay K. Tarçın

  • 1 Elma

Armut Tatlısı Tarifi Ev Hanımlarından Özel.

Hazırlanışı:

Armutları yıkayıp alaca şekilde soyuyoruz. Armutların çekirdeklerini çıkartıyoruz. Elmayı kabuğu ile birlikte rendeliyoruz. Rendelediğimiz elmanın içerisine bal, şeker, tarçın ve bademi koyup karıştırıyoruz.

Armutların içlerini elma harcı ile dolduruyoruz. Tencerenin tabanına armut kabuklarını yerleştiriyoruz. Armutları tencerenin içerisine koyuyoruz.

Üzerine vişne suyunu verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Pişen tatlımızı ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.

Soğuduktan sonra kaymaklı dondurma eşliğinde servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here