Tas Kebabi Hizli Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Tas Kebabi Hizli Yemek Tarifi

Kolay Tas Kebabı Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 45 dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
30 gr margarin
100 gr Sogan
1 Çorba kasigi Domates salçasi
1 tatli kasigi Tuz
Baharat torbasi
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak sogani ayiklayip, kusbasi dograyin.
Yagi, orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya baslayinca
kusbasi dogranmis kuzu etini ilave edin.
Atesi açin. Etleri bir kevgirle ara sira karistirarak, 5-6 dakika,
pembelesinceye kadar sote edin.Sogani tenceredeki etlere ilave edin. Yine
ara sira karistirarak, birkaç dakika daha pisirin.
Salçayi katin. Ara sira karistirmaya devam ederek, birkaç dakika da
salçayi kavurun.Tuzunu serpin. Baharat torbasini ilave edin.Atesi kisin.
Tencerenin üzerine bir tas kapayin, 1 bardak sicak suyu, tasin kenarindan

dökün.Tencerenin kapagini sikica örtün. Kebabi, agir ateste 8-10 dakika
pisirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sicak suyu
koyup, yine agir ateste, yaklasik 20 dakika, etler yumusayincaya kadar
pisirin. Bu süre içinde, ara sira tencerenin kapagini açip, etlerin pisip
pismedigini kontrol edin. Gerekirse pisirme süresini uzatin.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sicak su ilave
edebilirsiniz. Kebabin, tencereyi atesten aldiginizda, yaklasik 1 bardak
salçasi olmalidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here