
Sardalya Soslu Tavuk Mutfak: İtalyan Murfağı.
Sardalya Soslu Tavuk Yapım Zorluğu: Zor.
Sardalya Soslu Tavuk Gerekli Malzemeler;
4 tavukgöğsü filetosu
2 sardalya filetosu - salamura
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
4 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kapari
karabiber, tuz
4 kişilik
Sardalya Soslu Tavuk Tarifi;
Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.
İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No: 159
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder