Orman Kebabi Lezzet Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Orman Kebabi Lezzet Tarifi

Orman Kebabı Lezzetli Yemek Tarifi
Mutfak: Türk

Süre: 60 dk
MALZEMELER
800 gr. dana eti (kusbasi dogranmis)
90 gr. (6 çorba kasigi) Tereyag
4 orta boy sogan (her biri 4'e bölünmüs)
3 orta boy domates(kabuklari soyulup çekirdekleri çikarilmis ve iri kusbasi
dogranmis)
2 çorba kasigi domates salçasi 1 çay kasigi tuz 1 kahve kasigi karabiber
3 su bardagi et suyu
6 küçük patates(kabuklari soyulup, 4'e bölünmüs) 1 büyük havuç(kazinip iri parçalar halinde dogranmis) 1/2 su bardagi iç bezelye
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede orta ateste tereyagi kizdirin. Etleri koyup pembelesene kadar ara ara karistirarak sote edin. Soganlari ekleyip 5 dk. daha pisirdikten sonra domates ve domates salçasini ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için ara sira karistirarak suyunu çekene kadar pisirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapagini kapatarak 30 dk. daha pisirin. Havuç, patates ve bezelyeyi

ekleyin. 30-40 dk. daha pissin. Kekigi ekleyip karistirarak 5 dk. daha ateste tuttuktan sonra tencereyi atesten alin. Orman kebabinizi isitilmis bir servis tabagina aktarip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here