Orman Kebabı Lezzetli Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
800 gr. dana eti (kusbasi dogranmis)
90 gr. (6 çorba kasigi) Tereyag
4 orta boy sogan (her biri 4'e bölünmüs)
3 orta boy domates(kabuklari soyulup çekirdekleri çikarilmis ve iri kusbasi
dogranmis)
2 çorba kasigi domates salçasi 1 çay kasigi tuz 1 kahve kasigi karabiber
3 su bardagi et suyu
6 küçük patates(kabuklari soyulup, 4'e bölünmüs) 1 büyük havuç(kazinip iri parçalar halinde dogranmis) 1/2 su bardagi iç bezelye
YAPILIŞ TARİFİ
Bir tencerede orta ateste tereyagi kizdirin. Etleri koyup pembelesene kadar ara ara karistirarak sote edin. Soganlari ekleyip 5 dk. daha pisirdikten sonra domates ve domates salçasini ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için ara sira karistirarak suyunu çekene kadar pisirin. Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapagini kapatarak 30 dk. daha pisirin. Havuç, patates ve bezelyeyi
ekleyin. 30-40 dk. daha pissin. Kekigi ekleyip karistirarak 5 dk. daha ateste tuttuktan sonra tencereyi atesten alin. Orman kebabinizi isitilmis bir servis tabagina aktarip servise sunun.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Eylül 2013 Salı
Anasayfa
et yemekleri
KEBABI
Orman
orman kebabı
tarifi
usta
yemeğin tarifi
yemek
yemekci
Orman Kebabi Lezzet Tarifi
Orman Kebabi Lezzet Tarifi
Etiketler
# et yemekleri
# KEBABI
# Orman
# orman kebabı
# tarifi
# usta
# yemeğin tarifi
# yemek
# yemekci
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yemekci
Etiketler:
et yemekleri,
KEBABI,
Orman,
orman kebabı,
tarifi,
usta,
yemeğin tarifi,
yemek,
yemekci
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder