Leziz İslim Kebabi Yemek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

24 Eylül 2013 Salı

Leziz İslim Kebabi Yemek Tarifi

Kim ne derse desin leziz Istim Kebabı tarifine bayılacaksınız.

Mutfak: Türk Süre: 45dk
MALZEMELER
600 gr Kuzu kusbasi
1 tatli kasigi Tuz
1/2 Çorba Kasigi Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacik sogani
200 gr Patlican
50 gr Dolmalik biber

1/2 bardak Zeytinyagi
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak limonun kabugunu ve iç tarafindaki beyaz etli kismini
alip, atin. Limonun kalan kismini ince dilimleyin.
Arpacik soganlarini ayiklayip, bütün olarak birakin.
Patlicanlari hareli soyun. Uzunlamasina dörde bölüp, çekirdekli kisimlarini
alin, iri parçalar halinde -kusbasi et büyüklügünde- dograyin.
Dolmalik biberin sap ve çekirdekli kismini alip, atin. Iri parçalar halinde
dograyin.
Domatesleri, kabuklarini soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar
biçimi dograyin.
Maydanozu yikayip, iyice kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kasikla iyice karistirin.
Bir tencerenin dibine, tuzlanip biberlenmis kuzu etlerini koyun. Tencereyi
bir kenara kaldirin.

Zeytinyagini bir tavada kizdirin. Sirasiyla arpacik sogani, patlicani ve
dolmalik biberi, bir masayla kizardikça alt üst ederek, pisirin. Sebzeleri,
fazla yaglarini süzdürmek üzere kagit peçete üzerine çikartin.
Tenceredeki etlerin üzerine sirasiyla limon dilimlerini, arpacik sogani,
domatesleri, patlican ve dolmalik biber parçalarini dizin.
Yagi küçük bir kapta orta ateste eritin. Yag erir erimez, kabi atesten alin.
Erimis yagi, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave
edin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Etrafini, su ve unla hazirlayacaginiz koyu
bir bulamaçla kapatin.
Tencereyi agir atese oturtun. Kebabi, agir ateste yaklasik 45 dakika
pisirin.
Tencereyi atesten alin. Etlerin pisip, pismedigini kontrol edin. Gerekirse,
tencerenin kapagini tekrar hamurla sivayarak, kebabi bir süre daha, etler
yumusayincaya kadar, pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here