Muhallebili Kupta Kadayif Tatli Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

19 Eylül 2013 Perşembe

Muhallebili Kupta Kadayif Tatli Tarifi






Muhallebili Kupta Kadayıf Tatlısı

Malzeme Listesi




  • 250 Gr. Tel Kadayıf

  • 5 Çorba K. Toz Şeker

  • 1 Su B. Ceviz

  • 1 Tatlı K. Tarçın

  • 1 Lt. Süt

  • 1 Su B. Toz Şeker

  • 2 Çorba K. Un

  • 1 Çorba K. Nişasta

  • 1 Yumurta Sarısı

  • 1 Pk. Damla Sakızı

  • 1 Pk. Labne Peyniri

  • 2 Çorba K. Tereyağı

Üzeri İçin:



  • Dondurma

Hazırlanışı:

Öncelikle kadayıfları incecik doğruyoruz. Doğranan kadayıfların üzerine cevizleri döküyoruz. Kadayıfları tereyağ ve sıvıyağ içerisinde kavuruyoruz.

Kadayıflarımızın üzerine şeker ve tarçın döküyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş kavurmaya devam ediyoruz.

Muhallebisi için: Tencerenin içerisine sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, nişastayı ve yumurtanın sarısını ilave edip bi süre karıştırıyoruz.

Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine labne peynirini döküyoruz. Kupların zeminine önce kadayıfları koyuyoruz, üzerine muhallebi döküyoruz.

Malzemeler bitene kadar bir kat kadayıf, bir kat muhallebi koyuyoruz. Tatlımızı dolapta 1 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here