Malzemeler
- 18 Tane Baklava Yufkası
- 2 Çorba K. Tereyağı
- Antep Fıstığı
- 2,5 Su B. Süt
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 1 Çorba K. Un
- 1 Çorba K. Pirinç Unu
- 1 Çorba K. Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- Hindistan Cevizi
- File Badem
Şerbeti İçin:
- 2 Su B. Toz Şeker
- 1,5 Su B. Su
- 1 Dilim Limon
Yapılışı
Baklava yufkasını 2'ye bölüyoruz. Tereyağını eritiyoruz.
Muhallebisi için, süt ve şekeri tencerenin içine alıp
Yufkaların üzerine döküyoruz. Diğer yufkaları yine aralarına tereyağ sürerek üstüne diziyoruz. Kenar kısımları içine doğru sıkıştırıyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Baklava fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz. Üzerini, file badem ve hindistan cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder