Ev Usulü Kazandibi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Eylül 2013 Pazartesi

Ev Usulü Kazandibi Tarifi

Ev Usulü KazandibiEv Usulü Kazandibi

Malzemeler:



  • 2 lt. süt

  • 2 su b. toz şeker

  • 4 çorba k. pirinç unu

  • 1 çorba k. nişasta

  • 1 pk. damla sakızı

  • 1 su b. pudra şekeri



Hazırlanışı:
Sütün bir kısmını ayırıp kalanını tencereye döküyoruz. İçine şekeri ilave ediyoruz. Damla sakızını da atıp pişirmeye başlıyoruz. Pirinç unu ve nişastayı bir kaseye koyuyoruz. Ayırdığımız sütü döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak eritiyoruz. Bu karışımı da tencereye ilave ediyoruz.

Kıvamı çok koyulaşmadan yuvarlak fırın tepsisine, zeminini kaplayacak kadar döküyoruz. Ocağın üzerine tepsiyi alıyoruz, pudra şekerini üzerine serpiyoruz ve dibinden yakmaya başlıyoruz. Bu arada muhallebiyi de kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz.

Tepsiyi çevirerek dibini yakmaya devam ediyoruz. Dibini yakma işlemi bittikten sonra ıslatılmış bir bezin üzerine tepsiyi koyuyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi de tepsiye dökerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tatlıyı dilimleyip tabağa ters çevirerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here