Tepetaklak Num Num - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Tepetaklak Num Num

Tepetaklak (Num Num)

Num Num' ın en beğenilen tariflerinden biridir tepetaklak...
Tadına bakıp bayıldığım tariflerden biridir tepetaklak ancak yakından tanıyanlar bilir kızım ve eşim kek-pasta pek sevmediğinden, bir de aylardır diyette olup kekin tamamını mideye indirmekten korktuğumdan bir türlü deneme fırsatım olmadı...

Açıkçası daha önce tepetaklak benzeri bir tarif te görmemiştim hiç. Bu tarifi geçenlerde buldum. Tadı Tepetaklağın yerine geçer mi bilemedim ama görüntü ve mantık itibarı ile başarılı bir tarife benziyor...

Deneyelim ve görelim...


Sevgiler, görüşmek üzere


Tepetaklak (Num Num)

Malzemeler

* 2 yumurta
* 4 yemek kaşığı toz şeker
* 5 yemek kaşığı un
* 1-2 çay kaşığı tarçın
* Çeyrek bardak kadar kırılmış fındık
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Elmalı Taban İçin
* 3 adet elma
* 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları bir tavaya alarak üzerine toz şekeri ekleyin.5-7 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tarçın ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatın. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Yağlanmış dikdörtgen bir kalıbın tabanına elmaları yayın.

Fırını 170 c ye ayarlayın.

Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın. İçine kalan malzemeleri ekleyerek mikserin düşük hızıyla yavaşça karıştırın. Kek karışımını elmaların üzerine yayın. Fırına verip 40-45 dakika pişirin.(kürdan batırıp pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin)

Kek piştikten sonra fırından alıp 3-5 dakika bekletip ,ters çevirip kalıptan çıkarın.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here