Soğuk Ayran Aşı Çorbası - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Son zamanlarda acayip bir yoğunluğum vardı. Yetiştirmem gereken o kadar çok işim vardı ki gece gündüz çalışmaktan sizleri ihmal ettim. Sonra da 2 haftalık izne çıkınca bir süredir tarif yayınlamadım...
Ama beni affedeceğinize inanıyorum :)

Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Ramazan sofralarınız için farklı tarifler ile karşınızda olmaya çalışacağım.

Öncelik iftar sofralarının vazgeçilmezi olan çorbada...

Uzmanlar ekranlardan hergün çağrı yapıyor sofranızda mutlaka çorba olsun diye. Fakat mevsim itibari ile sıcak çorba pek tercih edilmez gibi o nedenle iftar için soğuk bir çorba hazırlamak ferahlatısı olabilir...

Üstelik ana yemek öncesinde yoğurtla mideyi rahatlatmak ta iyi fikir olacaktır...


Sevgiler, görüşmek üzere


Soğuk Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler

1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı nohut
4 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Su
Nane Yaprakları

Yapılışı

Buğday ve nohutu ayrı ayrı akşamdan ıslatın.

Sularını süzüp, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üstlerini kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın.

Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın.

Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın.

Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz.

Nane yaprakları ile üstünü süsleyebilirsiniz.

 
 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here