Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

25 Ağustos 2013 Pazar

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

şehriyeli tavuk çorbası
Şehriyeli Tavuk Çorbası nasıl yapılır ?

Şehriyeli Tavuk Çorbası Mutfak: Türk Murfağı.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Yapım Zorluğu: Kolay.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Gerekli Malzemeler;

1.5 çay kaşığı karabiber

1.5 çorba kaşığı tel şehriye

Yarım tavuk

1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)

1.5 litre su

1/4 demet Maydanoz

1/4 çorba kaşığı limon suyu

2 küçük kuru soğan, soyulmuş

Yeterince tuz

5 kişilik


Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi;

Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.

Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.

Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın.

Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.



Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 45

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here