Sunumu ve lezzeti tadanlardan tam not alacak süper bir kurabiye tarifim var bugün size...
Hadi bakalım kurabiye canavarları mutfak önlükleri giyilsin, kollar sıvansın ve şaheserler yaratılsın :)))
Reçel seçimi serbest :)))
Sevgiler, görüşmek üzere
Reçelli Rulo Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
- İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. 2 dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Limonu sıcak suda yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı limon suyunu bir kenara alın.
- Un, şeker, limon rendesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Ortasını açıp, içerisine yumurta sarısını ve limon suyunu dökün. Tereyağını parçalara
bölüp ilave edin ve hamuru iyicene yoğurun.
- Hamuru iki büyük parça yağlı kağıdın arasına koyup (biri hamurun altında, biri üzerinde) 3-4 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde (35 x 40 cm) açın. Hamurun üzerinde olan kağıdı alın. Hamurun her bir kenarının eşit olmasını sağlayın ve altındaki yağlı kağıt ile bıçakla ortasından bölün.
- Ardından hamurun her tarafına reçeli sürün ve altındaki yağlı kağıt yardımıyla rulo şekline getirin. Keskin bir bıçak ile 1er cm kalınlığında dilimler kesip, tepsilere dizin.
- Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeriyle kaplayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder