Reçelli Rulo Kurabiye - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Reçelli Rulo Kurabiye

Reçelli Rulo Kurabiye

Sunumu ve lezzeti tadanlardan tam not alacak süper bir kurabiye tarifim var bugün size...
Hadi bakalım kurabiye canavarları mutfak önlükleri giyilsin, kollar sıvansın ve şaheserler yaratılsın :)))

Reçel seçimi serbest :)))

Sevgiler, görüşmek üzere


Reçelli Rulo Kurabiye

Malzemeler


  • yarım limon
  • 250 gram un
  • 100 gram şeker
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 200 gram reçel
  • pudra şekeri


  • Yapılışı

    - İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. 2 dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

    - Limonu sıcak suda yıkayıp kurulayın. Kabuğunu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı limon suyunu bir kenara alın.

    - Un, şeker, limon rendesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Ortasını açıp, içerisine yumurta sarısını ve limon suyunu dökün. Tereyağını parçalara
    bölüp ilave edin ve hamuru iyicene yoğurun.

    - Hamuru iki büyük parça yağlı kağıdın arasına koyup (biri hamurun altında, biri üzerinde) 3-4 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde (35 x 40 cm) açın. Hamurun üzerinde olan kağıdı alın. Hamurun her bir kenarının eşit olmasını sağlayın ve altındaki yağlı kağıt ile bıçakla ortasından bölün.

    - Ardından hamurun her tarafına reçeli sürün ve altındaki yağlı kağıt yardımıyla rulo şekline getirin. Keskin bir bıçak ile 1er cm kalınlığında dilimler kesip, tepsilere dizin.

    - Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

    - Fırından çıktıktan sonra isteğe göre pudra şekeriyle kaplayın.

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here