Piramit Kurabiye - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Piramit Kurabiye

Piramit Kurabiye 

Evinde sık sık pasta ve börek yapanlara sesleniyorum. Sarılarını kullandığınız yumurtaların akları ile neler yapıyorsunuz?

İlk alternatif mereng yani beze, peki yumurta akı ile sevimli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz?

O halde kollar sıvansın, önlükler takılsın :))))
Sevgiler, görüşmek üzere

Piramit Kurabiye

Malzemeler

3 yumurtanın akı
100 gram şeker
250 gram rendelenmiş Hindistan cevizi

Yapılışı

Yumurta aklarını köpürene kadar iyice çırpın.
Köpürünce içine toz şeker ekleyip karıştırın.
Ardından hindistan cevizini ekleyip, elinizi suya batırıp, kurabiyelere piramit şekli verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar, 10-12 dakika, pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here