Evinde sık sık pasta ve börek yapanlara sesleniyorum. Sarılarını kullandığınız yumurtaların akları ile neler yapıyorsunuz?
İlk alternatif mereng yani beze, peki yumurta akı ile sevimli kurabiyeler yapmaya ne dersiniz?
O halde kollar sıvansın, önlükler takılsın :))))
Sevgiler, görüşmek üzere
Piramit Kurabiye
Malzemeler
3 yumurtanın akı
100 gram şeker
250 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta aklarını köpürene kadar iyice çırpın.
Köpürünce içine toz şeker ekleyip karıştırın.
Ardından hindistan cevizini ekleyip, elinizi suya batırıp, kurabiyelere piramit şekli verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar, 10-12 dakika, pişirin.
3 yumurtanın akı
100 gram şeker
250 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta aklarını köpürene kadar iyice çırpın.
Köpürünce içine toz şeker ekleyip karıştırın.
Ardından hindistan cevizini ekleyip, elinizi suya batırıp, kurabiyelere piramit şekli verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derece fırında üzeri kızarana kadar, 10-12 dakika, pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder