Kakaolu Wolke Kek - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Ağustos 2013 Salı

Kakaolu Wolke Kek

Kakaolu Wolke Kek

Daha önce pek çok kez yazdığım gibi bizim evde benden başka kimse pasta/börek sevmez o nedenle maalesef sık sık yapamam hamurişi ama pratik ve lezzetli şeyleri denemeyi de seviyorum.
Bu 2 çelişki beni bazen çok emek sarfetmeden ulaşacağım mükemmel lezzetleri aramaya iter. Armut pişsin ve ağzıma düşşün yani :)

İşte bu nedenle hazır kek karışımlarının reyonundan geçerken gözüm son zamanlarda sıkça reklamını gördüğüm dr. oetker Wolke isimli kek karışımına takıldı...

Son zamanlarda sigarayı bırakmamla yakama yapışan tatlı krizim nedeni ile hemen sepete attım ve eve gelir gelmez hemen de yaptım...

Abartmadan söylüyorum hayatımda bu kadar güzel bir kek yemedim ben. Sonradan öğrendim ki Wolke Almancada bulut demekmiş, gerçekten doğru o kadar hafif ki anlatamam...

Herkesin denemesini tavsiye ederim. Hem limonlu hem de kakaolusu var. Ben kakaoluyu denedim. Ama limonlu da eminim ki çok başarılıdır.

Basit ve pratik, görüntü olarak ya oldukça başarılı bence :)))

Nasıl yani sen şimdi bize hazır kek karışımını nasıl yapacağımızın tarifini mi vereceksin demeyin ekteki tarif hayır ben asla hazır karışım kek yapmam diyenler için bu kekin ev yapımı tarifidir. Tarifte kuru toz karışımın hazırlanması akabindeki işlemler hazır kekin tarifi ile aynıdır. Fakat uygulamadığım için lezzeti aynısı mıdır garanti veremem :))) (Not bu tarifte arkadaşımız kekin üzerine nutella uygulamış. Bence kesinlikle çok yakışır. Tavsiye ederim)

Şüphesi olanlar hazır kek karışımını alıp yapabilirler. Tarif paket üstünde yazılı zaten :)))



Sevgiler, görüşmek üzere


Kakaolu Wolke Kek


Malzemeler


2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gram margarin (oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Sos / Krema Tarifi

2 yemek kaşığı nutella
1 yemek kaşığı süt
 
Yapılışı

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın, ısınsın.

Kelepçeli yuvarlak kek kalıbınızın altına pişirme kağıdını serin, kalıbın kenarları açıkta kaldıysa yağlayıp unlayın.
2 bardak un, 1 bardak toz şeker, 1 paket kabartma tozu ve kakaoyu (bir paket kakaonun yarısına denk gelir) derin bir kapta karıştırın.
Karıştırdığınız kuru malzemenin üzerine 3 yumurta, 1 bardak süt ve oda sıcaklığındaki yumuşamış 100 gram margarini ekleyin ve mikserle önce düşük sonra da yüksek ayarda 3-4 dakika çırpın.
Hamuru, pişirme kağıdı serdiğiniz yuvarlak kek kalıbına dökün.
Bir yemek kaşığı pudra şekeri ve bir çay kaşığı tarçını da kek hamurunun üzerine elekle serpin.
Kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve 40-45 dakika kadar pişirin.
Kek piştikten sonra soğuması için kenara alın.
2 yemek kaşığı nutella ve bir yemek kaşığı sütü mikrodalga fırında ısıtın, nutella eriyince çıkarın ve kaşıkla iyice karıştırın, soğumak üzere bıraktığınız kekin üzerine kaşık yardımıyla sürün.
İsteğe göre nutella miktarı arttırılabilir.





 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here