Tarçinli Bisküvili Muhallebi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Tarçinli Bisküvili Muhallebi Tarifi

Aslında doktorlar diyetisyenler bas bas bağırıyor yemekten hamen sonra tatlı yemeyin diye ama nafile bizim geleneğimizde yemeğin üstüne tatlı vardır. Eşim de ben de tatlıya düşkün olmadığımızdan bizde bu pek olmaz ama genelde hemen tatlı gelir sofraya...

O halde en azından şerbetli tatlı yerine sütlü bir tatlı tercih etmek en doğrusu olacaktır...

İşte size oldukça basit ama bazı sunum hileleri ile albeni kazanmış basit bir tatlı tarifi...

Burada püf nokta kase yerine hoş bir kup kullanmak ve muhallebinizi bir duy ile bardağa sıkarak afilli bir görüntü elde etmek, hepsi bu kadar :))))
Sevgiler, görüşmek üzere



Tarçınlı Bisküvili Muhallebi

Malzemeler

1 litre süt
1 paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı margarin
Yeteri kadar tarçın

Yapılışı


Tencerede unu, nişastayı, sütü, margarini ve şekeri koyulaşana kadar pişirin.

Muhallebiyi koyu kıvama gelince ocaktan alın, içine vanilya ekleyip mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpın

Ayrı bir yerde bisküvileri küçük parçalara ayırın.

Pudingi servis kaselerine aralara bisküvi ekleyerek bölüştürün. 

En üste tarçın serpiştirin.

Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here