Şeftatili Muhallebi ve Çikokap - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Şeftatili Muhallebi ve Çikokap

Tüm gün aç duran bünyelere çikolata içeren tatlıların iyi geleceğini düşünerek lezzetli ve sunum yaratıcılığına çok açık bir tatlı tarifi vermek istedim. Kahve dünyasının çikokaplarını duymuşsunuzdur.



Aslında bu çikokaplarda yapılabilecek tatlı seçeneği oldukça fazla. Ben mevsim itibari ile çok sevdiğim şeftalili bir tarif yayınlayacağım ama size fikir vermesi açısından farklı tatlı örneklerinin resimlerini de paylaşacağım izninizle...

Görüşmek üzere, sevgiler


Karemelize Edilmiş Şeftalili Muhallebi
 
Malzemeler:
 
* 1 Lt süt
* 5 Yemek kaşığı toz şeker
* 3 Yemek kaşığı un
* 1/3 Paket margarin
* 1 Paket vanilya

 
Üzeri İçin
* 2 Şeftali (soyulmuş ve dilimlenmiş)
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* Çok az tereyağ

 
Yapılışı:
 
1. Tencerede margarini eritin ve unu ilave ederek biraz kavurun.
2. Süt ve şeker karışımı ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.
3. Ateşten aldıktan sonra, vanilya ilave edin.
4. 7-10 dk. arası blender ile karıştırın, üzeri göz göz olucaya kadar.
5. Muhallebiyi ayrı bir cam kaseye alıp sürekli karıştırarak soğutun. Soğuduktan sonra çikolata kalıplarının içerisini üzerinde biraz boşluk kalıncaya kadar doldurun.
6. Tavada çok az tereyağını eritin. Dilimlenmiş şeftalileri dizin ve üzerine toz şekeri ekleyin. Karamelize oluncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra muhallebilerin üzerine şeftali dilimlerini yerleştirin. Çikolata parçaları ile yada dilediğiniz gibi süsleyin.






Farklı Çikokap Alternatifleri

Çikokapta Tiramisu


 Çikokapta kadayıflı muhallebi



Meyve soslu muhallebiler







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here