Hurmali Truff Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Hurmali Truff Tarifi

Temmuz ayı 4. Haftanın Lezzetli Pratik Tatlılar ile Karşınızdayız


Herkese merhaba,



Ramazan ayında neredeyse her evde vardır hurma...



Bir nevi ramazanın simgesidir...



Eğer evde bolca hurmanız varsa yada hevesle alınan hurma bir süredir rağbet görmüyorsa bu tarifle hurmalarınızı değerlendirebilirsiniz...




Hurmalı Truff



Malzemeler



1/2 kg hurma

1/2 paket pötiber büsküvi

ceviz ( isteğe göre)

üzeri için 1 paket çikolata ( 80 gr)

ve süsleme glazürü 

    

Yapılışı

Hurmalar çekirdekleri çıkarılıp 5- 10 dakika kadar haşlanır. Hurmalar el ile iyice ezilir ve ufalanan büsküviler ve ceviz eklenerek biraz daha karıştırılır. Oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp toplar yapılır. Çikolata benmari usulü eritilerek hazırlanan toplara birer kaşık sürülür ve süsleme glazürleri ile süslenerek servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here