Garnitür olarak patates kızartmasından sıkılanlar için farklı bir tarif...
Sevgiler, görüşmek üzere
Saçaklı Patates Köftesi
Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 100 g tulum peyniri (veya eriyebilen başka bir peynir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 15 çay kaşığı tuz
- 1 ufak kase kadar tel şehriye
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı
2. Peyniri rendeleyerek patateslere ekleyin yumurtayı da kırın. Tuzu karabiberini ekleyin.
3. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tel şehriyeye bulayın. Önce tüm topları hazırlayıp sonra şehriyeye bularsanız daha kolay olur.
4. Kızdırılmış zeytinyağında güzelce kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra başka bir havlu serdiğiniz servis kasesine alarak üzerlerine kürdan batırın sıcak sıcak servis yapın
- 1 adet yumurta
- 100 g tulum peyniri (veya eriyebilen başka bir peynir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 15 çay kaşığı tuz
- 1 ufak kase kadar tel şehriye
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı
1. Patatesleri bol suda kapağı kapalı olarak haşlayın. Ilıdıktan sonra kabuklarını soyun ve derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla ezin.
2. Peyniri rendeleyerek patateslere ekleyin yumurtayı da kırın. Tuzu karabiberini ekleyin.
3. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tel şehriyeye bulayın. Önce tüm topları hazırlayıp sonra şehriyeye bularsanız daha kolay olur.
4. Kızdırılmış zeytinyağında güzelce kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra başka bir havlu serdiğiniz servis kasesine alarak üzerlerine kürdan batırın sıcak sıcak servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder