Saçaklı Patates Köftesi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Saçaklı Patates Köftesi Tarifi



Garnitür olarak patates kızartmasından sıkılanlar için farklı bir tarif...


Sevgiler, görüşmek üzere




Saçaklı Patates Köftesi



Malzemeler





- 5 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 100 g tulum peyniri (veya eriyebilen başka bir peynir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 15 çay kaşığı tuz
- 1 ufak kase kadar tel şehriye
- Kızartmak için zeytinyağı




Yapılışı


1. Patatesleri bol suda kapağı kapalı olarak haşlayın. Ilıdıktan sonra kabuklarını soyun ve derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla ezin.


2. Peyniri rendeleyerek patateslere ekleyin yumurtayı da kırın. Tuzu karabiberini ekleyin.


3. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tel şehriyeye bulayın. Önce tüm topları hazırlayıp sonra şehriyeye bularsanız daha kolay olur.


4. Kızdırılmış zeytinyağında güzelce kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine çıkarın. Daha sonra başka bir havlu serdiğiniz servis kasesine alarak üzerlerine kürdan batırın sıcak sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here