Mercimekli Humus Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

Mercimekli Humus Tarifi

İftar sofralarında ayrılmaz lezzet mercimekli humus tarifi ile sizlerleryim.

Davet sofralarının vazgeçilmezi atıştırmalık çubukların yanına dip olarak mercimekli humusu bahar davetim için hazırladım. Hazırlaması çok kolay; nohut gibi kabuğunu almanıza gerek kalmadan çabucak humusunuzu hazırlıyorsunuz. Yanına keten tohumlu diyet bisküviler ve kıtır yufkalar çok yakışıyor ve seviliyor.




MALZEMELER


  • 1,5 su bardağı sarı mercimek

  • 1-2 adet limon suyu

  • 1 su bardağı tahin

  • 1,5 kahve fincanı su

  • 2 diş sarımsak

  • 2 tatlı kaşığı kimyon

  • Tuz

YAPILIŞI


  1. Mercimeği bir miktar su ile iyice pişirin. Suyu kalmamalıdır.

  2. Mercimek soğuyunca robottan geçirin.

  3. Tahin, limonsuyu, su, sarımsak, kimyon ve tuz ekleyip iyice karıştırın.

  4. İsteğinize göre tuz, limon, tahin, sarımsak miktarını arttırıp eksiltebilirsiniz.

  5. Çukur bir tabakta, yanında kıtır çubuklar ve tuzlu bisküviler ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here