Iki Renk Firin Filav Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

6 Temmuz 2013 Cumartesi

Iki Renk Firin Filav Tarifi

Isten, okuldan eve gelince cok ugrasmadan guzel bir akşam yemeği hazirlamak istiyorsaniz, bu menu isinize yarayabilir. Yemekleri 10- 15 dakikada hazirlayacak , onlar piserken de biraz dinlenmeye vaktiniz olacak merak etmeyin :)



Iki renkli arpa sehriye pilavi 
Tam tarif vereyim diye, inanin olculu yaptim :)
3 buyuk cay bardagi (sapli Aida bardaklardan kullandim) arpa sehriye
3 kasik yag (1 kasik siviyag, sehriyeyi kavurmak icin, gerisi tereyagi kullandim)
5.5 buyuk cay bardagi kaynamis su
tuz

1 bardak sehriyeyi 1 kasik siviyagda rengi degisinceye kadar kavurun.
Tereyagi ve kalan arpa sehriyeyi de ekleyip biraz cevirin ve suyunu katip pisirin.



Firin posetinde et 
Malzemelerin miktarini belirtmiyorum. Et, sogan, patates, kuru kinzi, kuru kimyon, karabiber, kirmizi biber, biraz tereyagi ve tabi ki tuz vardi bizimkinde.

Firin posetinin ici bir tatli kasigi un ile guzelce kaplanir.
Eti onceden marine etmekte fayda var.
Vaktiniz yoksa (benim yaptigim gibi) tum malzemeleri karistirip firin posetine doldurun ve agzini guzelce kapatip 400F'de 30 dakika kadar pisirin.
Firin poseti kutusunun ustunde1 pound (453 gr) tavuk icin 20, kirmizi et icin  25 dakika yaziyor. Etin cinsine ve diger malzeme miktarinaa ve firina gore degisecektir pisme suresi, 20 dakikadan sonra kontrol etmeyi ihmal etmeyin!
Afiyet olsun!

Yorumlarda Yesim'e cevabimi siirler verdim, dikkat ceksin diye buraya da ekliyorum :)
Firin posetinde yemekler
Buhariyla saglikli piserler
Kokusuz ve temiz:))
Reklamlari izlediniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here