İftar için Cevizli Muhammara Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Temmuz 2013 Salı

İftar için Cevizli Muhammara Tarifi

Mezelerin şahı, iftar sofralarının olmazsa olmazı, muhammara-cevizli biberi 10 dk. da hazırlayıp sofranızda bulundurabilirsiniz. Tarif sevgili Ayla Abla'ya ait. Tarifini her sorduğumda muhammarayı kendisi yapar ve yollar. Bu kez blogum için bu gizli  tarifi aldım. Kim nasıl yaparsa yapsın, Ayla Abla'nın elinden olacak, muhammarasının üstüne yoktur.





MALZEMELER



  • 2 su bardağı  kırmızı baş biber ezmesi (sıcak suda bekletilmiş ve temizlenmiş biber) 

  • 2 yemek kaşığı biber salçası  

  • 2 su bardağı ceviz içi  (iri dövülmüş)

  • 1 su bardağı Etimek   (un gibi dövülmüş)

  • 1,5 su bardağı tahin

  • 2 adet orta boy soğan

  • 2 adet limon suyu

  • 1 yemek kaşığı acı kırmızı pulbiber

  • 3 tatlı kaşığı kimyon

  • 1/2 su bardağı su

  • Zeytinyağ ( sürülecek kıvam oluncaya kadar eklenecek)

  • Tuz

YAPILIŞI



  1. Baş biberleri sıcak suda 3-5 dk. haşlayıp bırakın. Biberler kabarınca çekirdeklerinden ve sert kısımlarından temizleyin. Robottan çekin, macun gibi bir ezme elde edin.

  2. Soğanları çok ince olacak şekilde çintin. Soğanları robottan da geçirebilirsiniz.

  3. Biberler, salça ve soğanları iyice ezerek karıştırın. 

  4. Ceviz, etimek, tahin, limonsuyu, su ve baharatları ekleyip karıştırın.

  5. Zeytinyağını sürülecek kıvam oluncaya kadar ekleyin. 

  6. Tadını istediğiniz şekilde arttırıp eksiltebilirsiniz. 

  7. Hazırladığınız karışımı buzdolabında bekletin.

  8. Ekmek veya tuzlu kraker üzerine sürüp veya sade servis yapın.

  9. Buzdolabında bekleyince muhammarada katılaşma olabilir. Çok az su ve zeytinyağ ekleyerek kıvamını inceltebilirsiniz.


* Muhammara buzdolabında 10 gün kadar tazeliğini korur. 
    
** Kahvaltılık olarak da kullanılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here