cevizli kek |
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek
Havuçlu Pudingli Kek
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 2 adet büyük boy havuç (Rendelenmiş)
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ (dilerseniz 2 parmak kadar azaltabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 2 avuç damla çikolata
- 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu
- Süslemek için hindistan cevizi
- 1 paket çikolatalı puding (pişirmek için 2 su bardağı süt )
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Yapımı
- Kek karıştırma kalıbınıza yumurta ve şekeri ekleyerek mikser yardımıyla köpürene kadar yüksek devirde karıştıralım
- Vanilyayı karışıma ekleyip, sırasıyla sıvı yağ , rende havuç , un kabartma tozuyla harmanlanıp karıştırma kabınıza eklenir , tahta kaşık yardımıyla karıştırılıp ,
- İri çekilmiş ceviz ve tarçın ve damla çikolata eklenir ,
- Elma dilimli kek kalıbı yağlanıp , unlanır fazla unu ters çevrilip sallanarak atılır
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek karışımı boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kabarıp pişene kadar beklenir kabarma esnasında kesinlikle fırın kapağını açmayınız , piştiğini anlamak için kürdan testi uygulayabilirsiniz keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir ,
- kek kalıbını tabağın üzerine ters çevirip üzerine bir havlu kapatarak kekinizin kalıptan kolayca ayrılması için bir süre bekleyin, unlama ve yağlama işlemi her yere eşit yapıldıysa problemsiz kek kalıptan ayrılır .
- Pudingi belirtilen süt ile puding paketinin arkasındaki talimatlara uyarak pişirin normal pudingden biraz daha kıvamlı olmalı ki kekin üzerinde dursun , keki kalıbından çıkardıktan sonra
- Pudingi kekin üzerine yavaş yavaş dökün dilerseniz kaşık yardımıyla da dökebilirsiniz,
- Üzerine hindistan cevizi serperek süsleyin
- Soğuyunca elma dilimi şeklinde keserek servis edin
Afiyet olsun
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Pudingli Kek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder