Güllaç Tarifi Hemde Muhallebili - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

23 Temmuz 2013 Salı

Güllaç Tarifi Hemde Muhallebili

Ramazan Ayına Özel Muhallebili Güllaç Tarifi Sizler için Paslıyoruz.

güllaç tarifi
güllaç tarifi
Malzemeler 9
güllaç yaprağı 6
su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi
2 muz
1 çay bardağı nar tanesi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

 GÜLLAÇ TARİFİ

Sütü tencereye alıp kaynatın. Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Genişçe bir tepsiye 1-2 kepçe kadar dökün. Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayın. Diğer güllaçları aynı şekilde hazırlayın. Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın. Karıştırıp soğutun. Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın. Güllaçları servis tabağına ters çevirerek alın. Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here