Cuma gunu Bay Lama sagolsun yemek yapma sozu vermisti, su tavuklardan tuketmeye baslayalim dedi. Bu guzel evde tavuk doner tarifini anlattim, cok buyuk basari ile uygulamis tu tu tu masAlah ;)
Evde doner, iskender bizim ailede cok yaygin son yillarda. Ozellikle teyzem evine gelen her misafire, gittigi her yere bir buyuk borcam iskender hazirlamadan duramaz. Samsun'dayken ben de kismetime duseni aldim tabi;) Simdi sira tavuk donerde!
Bay Lama'nin agzindan:
Malzemeler
400 gr kadar gogus eti
Cok az misir ozu yagi
Arzuya gore baharatlar
Maydanoz
Marul, domates
Mayonez, ketcap
kisi basi 1.5 pita ekmegi :)
Dondurucudan cikarilms tavuk ince ince kesilir.Tavaya biraz yag konularak pisirilir yaklasik 5-10 dakika. Gerisi damak tadiniza kalmis. Bizim tercihimiz yukaridaki malzemlerdi ve pek begendik. "Harikasin, ne beceriklisin!" sesleri arasinda afiyetle yedik
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder