Brokoli corbasi ya da brokoli sevmeyen buyukler ve kucukler icin "yesil corba" |
Buralar bahar geldi, havalar isindi demistim ama soguk havalarin tamamen bizi terk etmedigini biliyordum! Bu sogukca, yagmurlu gunde sicak bir tas corbaniz LaMa'dan olsun...
Brokoli on haslama, pisirmeye maruz kalmiyor, oldukca kolay... Dondurulmus sebze kullaniyorsaniz her mevsim yapabilirsiniz...
Brokoli corbasi
Malzemeler:
14 oz (300 gr) dondurulmus brokoli ya da taze brokolinin cicek kisimlari
3 kasik un
3 kasik yag (2 kasik tereyagi, 1 kasik zeytinyagi kullandim)
1 litre su (tavuk suyu, et suyu daha iyi olur)
Tuz
Servis icin karabiber ve kasar rendesi
Yapilisi:
Yagi tencereye alip aritin, unu katip guzelce kavurun.
Brokolileri ilave edip biraz daha kavurun, suyunu,tuzunu ekleyin.
Kaynayinc alatini kisin brokoliler iyice pisinceye kadar pisirin.
Rondo ya da el blendiri ile hic potursuz (brokolileri ele vermeyecek) kivama gelinceye kadar cirpin.
Kasar rendesi ve kara biber ile servis yapin.
Afiyet olsun!
Normalde yesil yemez Zeynep kiz, bu corbanin asil adini bilse yemezdi belki ama bu adiyla severek yiyor ve "yesil corba icinde k.k.mi kolay yapiyorum!" diye seviniyor!
Herkese sevgiler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder