Yoğurtlu Börek Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

5 Haziran 2013 Çarşamba

demo-image

Yoğurtlu Börek Tarifi

Responsive Ads Here
Börek tarifi olarak bugün size yoğurtlu terbiyeli börek tarifisunuyorum. yo%25C4%259Furtlu-b%25C3%25B6rek-tarifi%5B1%5D
Malzemeler :
500 gr. un
250 gr. margarin yağı
250 gr. yoğurt
250 gr. beyazpeynlr
1 kahve kaşığı karbonat
4 yumurta tuz

Yoğurtlu Börek Tarifi:
500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açı­lır. Açılan yere 250 gr. yağ, 250 gr. yoğurt 1 kahve kaşı­ğı karbonat ve tuz konur. İki de yumurta kırılır. Bunların hepsi karıştırıldıktan sonra yoğrulur ve normal yumuşak­lıkta bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur bir buçuk ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. El içinde or­tası yarım santim kalınlığında kenarı daha kalın bırakıla­rak açılır. Bunun ortasına hazırlanan harçtan uzunca ko­nur iki tarafı birleştirilerek kayık şekli (Oval) verilir.. Yağ­lanmış tepsiye iki yumurtanın sarısı sürülüp orta ısılı fı­rında pişirilir. (Böreğin üzerine sürülen iki yumurtanın be­yazı böreğin içi için hazırlanan peynire katılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *